Fietspad Lüdenscheidsingel geopend na 2 jaar intensieve werken

Fietspad Lüdenscheidsingel geopend na 2 jaar intensieve werken

Nieuws
© 2019 Visualisatie door Claar en Stad Leuven
Logo Leuven 2030
Leuven 2030
Door de redactie

10 november 2020 - Vanaf vandaag kan je volop fietsen op het gloednieuwe tweerichtingsfietspad langs het viaduct Lüdenscheidsingel. Naast het fietspad tussen het Engels Plein en de Mechelsesteenweg is er gewerkt aan comfortabele voorzieningen voor voetgangers en busreizigers. De bushalte ‘Lüdenscheidsingel’ wordt vanaf donderdag 12 november bediend.


Voetgangersbrug en nieuwe bushalte

Naast de aanleg van een nieuw fietspad werd er geïnvesteerd in een voetgangersbrug over het verzonken fietspad, ter hoogte van de Albert Woutersstraat en Stadsvest. De bewoners van Wilsele-Dorp kunnen nu gemakkelijk de nieuwe bushalte op de Lüdenscheidsingel bereiken en veiliger naar het centrum van de stad gaan. Ook rolstoelgebruikers kunnen via een gelijkgrondse doorgang aan de Pompstraat het voetpad bereiken dat naar de nieuwe bushalte leidt.

Groene buffer

Tussen de woonstraten van Klein Wilsele en de singel is er gekozen voor een duurzame groenbuffer die de biodiversiteit verhoogt. Er zijn al 180 klimplanten langs beide kanten van het fietspad geplant. In het voorjaar wordt de aanplant van 500 struiken en bomen langs het fietspad voltooid. Wegen en Verkeer plant bovendien nog een 150 meter lange haag tussen het fietspad en de afrit van de singel.

Wegen en Verkeer en stad Leuven werkten twee jaar intensief samen om dit project te realiseren. De Vlaamse overheid investeerde in totaal 3,6 miljoen euro in het fietspad, de nieuwe bushalte en duurzaam groen. Stad Leuven investeerde daarbovenop nog 175.000 euro in de voetgangersbrug, de ledverlichting en een pleintje met fietsbeugels.

Wil jij meehelpen aan het verduurzamen van Leuven? Word dan lid van Leuven 2030 vanaf €15 per jaar!