Leuven 2030 start #klimaatpraat livestream voor thuisblijvende scholieren

Leuven 2030 start #klimaatpraat livestream voor thuisblijvende scholieren

Nieuws
Logo Leuven 2030
Leuven 2030
Door de redactie

Wegens het Coronavirus zijn alle lessen op Leuvense scholen afgelast van maandag 16 maart tot aan de paasvakantie en zullen ook onze geplande Leuven 2030-schoolbijeenkomsten niet doorgaan. Scholen experimenteren met afstandsleren, en in deze eerste week biedt Leuven 2030 de scholieren op donderdag 19 maart de livestream #klimaatpraat aan. Tijdens deze livestream, te volgen op ons Instagram- en Facebookaccount, bespreken we de klimaatuitdaging waarvoor we als samenleving staan en welke rol scholen, hun directies en leerlingen hierin kunnen spelen. Leerlingen worden aangemoedigd zelf vragen te stellen en ideeën voor een klimaatactieplan voor hun school te lanceren. De eerste gast van #klimaatpraat is niemand minder dan Low Impact Man Steven Vromman.


Dit voorjaar startte Leuven 2030 met een scholencampagne. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk Leuvense scholen tegen het einde van dit schooljaar klimaatneutrale ideeën, acties en projecten neerpennen in een klimaatplan. Leuk detail: leerlingen kunnen zelf ideeën voor hun school indienen op het scholenplatform.

Klimaatpraat

Wegens het Coronavirus zijn alle bijeenkomsten met scholen rond dit Leuven 2030-scholenproject geschrapt. Leuven 2030 wil scholieren, van 12 tot 18 jaar, daarom via een livestream op de Leuven 2030-Instagram en Facebookaccounts blijven betrekken bij de klimaatuitdaging. De eerste livestream zal doorgaan op donderdag 19 maart om 11u. Tijdens deze livestream, met de naam #klimaatpraat, zullen leerlingen door een gast op een ludieke manier worden geïnformeerd rond de klimaatverandering. Onderwerpen zoals ‘wat zijn de oorzaken van klimaatverandering’ en ‘welke actie kan ik zelf met mijn gezin, school of vereniging ondernemen’, zullen zeker aan bod komen. De eerste gast is niemand minder dan Low Impact Man Steven Vromman. Leuven 2030 hoopt hiermee de Leuvense scholieren een boeiend leermoment te geven en te inspireren om zelf ideeën rond klimaatacties op school te lanceren op het scholenplatform van Leuven 2030.

Low Impact Man Steven Vromman

Steven Vromman ging in 2008 de uitdaging aan om op zoek te gaan naar een manier van leven met een minimale ecologische impact. In dit experiment slaagde hij erin zijn carbonfootprint te verlagen tot 25% van de gemiddelde Belg. Sindsdien trekt hij als Low Impact Man Vlaanderen rond met lezingen en voorstellingen om duidelijk te maken dat goed leven binnen de grenzen van de planeet best mogelijk is. Hij pleit niet enkel voor gedragsverandering maar gelooft wel dat die een rol kunnen spelen in de systeemveranderingen die noodzakelijk zijn. Zie ook: www.lowimpactman.be

Katrien Rycken

De tweede livestream van #klimaatpraat zal plaatsvinden op donderdag 26 maart om 11u. De livestream is te volgen op het Facebook- en Instagramkanaal van Leuven 2030. Deze keer is de gast niemand minder dan Katrien Rycken, coördinator van Leuven 2030. Wat doet Leuven 2030 net? Wat is die Roadmap die de vzw heeft opgesteld? En wat wil dat zeggen 'een klimaatneutrale stad'? Het anwtoord op deze en vele andere vragen komen de kijkers donderdag te weten! Jij volgt toch ook? Word alvast fan van Leuven 2030 op Facebook en blijf op de hoogte van acties als deze!