Leuven iCapital Shows brengen titel Europese Hoofdstad van Innovatie tot leven

Leuven iCapital Shows brengen titel Europese Hoofdstad van Innovatie tot leven

Nieuws
Logo Leuven 2030
Leuven 2030

Dat Leuven in september tot Europese Hoofdstad van de Innovatie werd gekroond, dat wist je al. Maar weet je ook waarom? Op zaterdag 24 april kom je het te weten: in 4 gratis online talkshows worden de strafste innovaties in de stad uit de doeken gedaan. In de show met als thema #klimaatneutraal vertelt Leuven 2030 directeur Katrien Rycken om 13u hoe de klimaataanpak van onze vzw en de inspanningen van heel wat organisaties en burgers een grote rol speelden in de toekenning van de iCapital titel.


4 flitsende talkshows rond thema’s #gezond, #klimaatneutraal, #inbeweging en #iedereenmee

We horen je denken: een week vol Zoom meetings en dan nog eens een online show op zaterdag? Laat ons je daarom eerst gerust stellen: daar hebben de organisatoren van de iCapital Shows, onderdeel van het and& innovatiefestival, uitvoerig bij stilgestaan. Verwacht je daarom aan een flitsend programma met interviews, panelgesprekken, videoreportages, performances en de nodige dosis humor. Leuvenaar Jimmy Dewit, beter bekend van Discobar Galaxie en Belpop Bonanza, praat alles vlot aan mekaar.

In de online TV shows gaan de presentator en zijn gasten aan de hand van de thema’s #gezond, #klimaatneutraal, #inbeweging en #iedereenmee op zoek naar het antwoord op de vraag wat die titel van Europese Innovatiehoofdstad nu eigenlijk betekent. De centrale gasten zijn vicepremier Frank Vandenbroucke, Leuvens burgemeester Mohamed Ridouani, atlete Imana Truyers en directeur van Leuven 2030 Katrien Rycken.

#Klimaatneutraal

Om 13u staat de iCapital Show stil bij hoe er in Leuven gesleuteld wordt aan een stad die toekomstbestendig is en aantrekkelijk voor iedereen die er leeft. En da’s geen toeval. In Leuven wordt er namelijk op een heel innovatieve manier gewerkt aan een klimaatneutrale stad. In onze vzw bundelen meer dan 600 overheden, kennisinstellingen, bedrijven, organisaties én inwoners de krachten om samen de schouders te zetten onder de transitie in Leuven. En dan doen ze allemaal met een even zwaar doorwegende stem in de richting die we uitgaan. De Europese Commissie gaf trouwens zelf aan dat dat unieke samenwerkingsverband een grote rol speelde in de toekenning van de European Capital of Innovation-award aan Leuven op basis van het dossier dat stad Leuven, Leuven 2030 en Leuven MindGate samen indienden.

Centrale gast in deze #klimaatneutraal show is Leuven 2030 directeur Katrien Rycken. Ze gidst je langs onze Roadmap en een aantal van onze projecten. Maar ook Simon Sterck van de Leuvense klimaatjongeren, VOKA Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant directeur Peter Van Biesbroeck en een heleboel anderen komen langs. Ze geven je een idee van de vele initiatieven die er in onze stad bestaan om te werken aan een Leuven met minder uitstoot en meer toekomst.

De Leuven iCapital Shows vinden plaats als onderdeel van het and& innovatiefestival. Je kan de shows gratis online meevolgen, reserveer je plekje op www.andleuven.com/nl/leuven-icapital-show.