Leuvense DNS Belgium uitgeroepen tot Klimaatambassadeur 2018

Leuvense DNS Belgium uitgeroepen tot Klimaatambassadeur 2018

Nieuws
DNS Belgium uitgeroepen tot Klimaatambassadeur 2018
Leuven 2030
Leuven 2030
Door de redactie

Elk jaar wordt er binnen de provincie Vlaams-Brabant een wedstrijd georganiseerd voor bedrijven die stappen zetten richting klimaatneutraliteit. Op maandag 14 januari 2019 werd DNS Belgium door het milieu-infopunt voor de KMO (miK) uitgeroepen tot ‘Klimaatambassadeur 2018’.


Dit jaar waren er drie finalisten: AdSomeNoise uit Leuven, Alpak uit Aarschot en DNS Belgium uit Leuven. Na een online stemcampagne werd DNS Belgium overtuigend verkozen tot ‘miK Klimaatambassadeur 2018’.

Recent klimaatneutraal

DNS Belgium is de beheerder van alle .be, .vlaanderen en .brussels-domeinnamen. De missie van het Leuvense bedrijf is om het internet toegankelijker te maken en het gebruik ervan aan te moedigen, en dat op een duurzame manier. Om dat te realiseren hebben ze een duurzaamheidsbeleid dat steunt op 4 pijlers: een inspirerende werkplek, leider in veiligheid, digitaal bewustzijn en een duurzame keten.

DNS Belgium werd recent klimaatneutraal dankzij een uitgebreid klimaatprogramma met onder andere leasefietsen, cursussen ecodriving en meer teleconferencing. Maar één van de grootste CO₂-besparingsacties werd gerealiseerd dankzij innovatie. Zo migreerde DNS Belgium het registratie- en beheerplatform van alle Belgische domeinnamen naar een klimaatneutrale cloudoplossing. Daardoor werden lokale datacenters overbodig, wat een langdurige CO₂-reductie tot gevolg heeft. Het project inspireerde veel internationale collega’s en bezorgde DNS Belgium een internationale voortrekkersrol. Vanuit deze rol willen ze hun 400 partners zoveel mogelijk inspireren om ook in te zetten op duurzaam ondernemen en net zoals zij klimaatneutraal of zelfs klimaatpositief te worden.

Een groeiend aantal Vlaams-Brabantse ondernemingen zet concrete stappen in de richting van klimaatneutraliteit.

Peter Van Biesbroeck (Voka)

‘Klimaatbedrijven’ werken inspirerend

Bart Nevens, de nieuwe provinciaal gedeputeerde voor Leefmilieu en Klimaat, benadrukt het belang dat onze bedrijven spelen in het klimaatverhaal: “Dit is een verhaal van ons allemaal: zowel overheden, bedrijven en inwoners moeten mee aan de kar trekken. Als provincie voeren we een transversaal duurzaamheidsbeleid doorheen al onze bevoegdheden. Onze bedrijven en hun dagelijkse drive naar innovatie zijn dan ook vooraanstaande partners in het behalen van onze doelstellingen. Bedrijven zoals DNS Belgium geven niet alleen het goede voorbeeld, maar werken ook inspirerend voor andere bedrijven én voor onze inwoners.”

Ook Peter Van Biesbroeck, algemeen directeur van Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant looft de rol van ‘klimaatbedrijven’: “Iedereen heeft de mond vol van klimaatneutraliteit, mobiliteit en energie-efficiëntie. Maar een groeiend aantal Vlaams-Brabantse ondernemingen zet ook concrete stappen in die richting. We willen hen met deze wedstrijd dan ook in de bloemetjes zetten.”

r

Ook ‘klimaatbedrijf’ worden?

De provincie Vlaams-Brabant en Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant verenigen hun krachten in miK, het milieu-infopunt voor de KMO. Naast de verkiezing van de Klimaatambassadeur, ondersteunt en begeleidt miK bedrijven bij het zetten van stappen richting duurzaamheid, klimaatneutraal ondernemen en energiebesparing.

Met miK willen de provincie Vlaams-Brabant en Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant ondernemers motiveren om duurzaamheid écht binnen te brengen in het DNA van de onderneming en om van hun bedrijf een ‘klimaatbedrijf’ te maken.