Leuvense helden: Koen & Katrien en Leo & Isabelle

Leuvense helden: Koen & Katrien en Leo & Isabelle

Gebouwen
Energie
Koen en Katrien gaan hun woning isoleren
Koen en Katrien gaan hun woning isoleren
Het verhaal van
Koen & Katrien en Leo & Isabelle

“Over een aantal maanden is het klaar en zitten we in ons nieuwe huis, dat eigenlijk 60 jaar oud is.” Koen en Katrien dromen weg bij het idee van meer comfort, meer ruimte, meer licht en een dalende energiefactuur. Aan de andere kant van Leuven hebben we Leo en Isabelle die al jaren van deze voordelen genieten.


Zowel Koen en Katrien als Leo en Isabelle kijken vooruit. Toen Leo en Isabelle startten met de renovatie van hun huis vonden ze dat ze meteen alles goed moesten aanpakken. “Als we toch ons huis moeten renoveren, gaan we het meteen goed doen. Zowel voor ons, als voor de toekomst.”

Het is de investering ruim waard.

Leo D’Haese

Koen en Katrien kijken stap voor stap wat beter kan. “We hebben in het begin heel hard de nadelen gemerkt van het slecht geïsoleerde, oude huis dat we gekocht hadden”, aldus Koen. Ze merkten al snel dat er verandering moest plaatsvinden.

Beide huishoudens zijn overtuigd van de voordelen die energiezuinig renoveren biedt. Leo en Isabelle hebben zelf een evaluatie gemaakt. Leo: “Het is de investering ruim waard. We hebben een energieplus woning en hebben op jaarbasis ongeveer 30% van ons energieverbruik over.” Hij heeft bovendien een ‘recept’ dat voor de meeste huizen kan werken.

Benieuwd naar het recept van Leo en nieuwsgierig naar hoe Koen en Katrien hun renovatie aanpakken? Bekijk de video!