Lokale en duurzame voeding

Lokale en duurzame voeding

Consumptie
Landbouw & Voeding
Leuven: 2030 - Charlotte
Leuven: 2030 - Charlotte
Het verhaal van Charlotte
Leuven 2030

Achter elke deur in Leuven schuilt een uniek verhaal. In de reeks ‘Leuven: 2030’ duiken we in het verhaal van enkele Leuvenaars, die elk op hun eigen manier werken aan een betere stad. De Leuvenaars vertellen meer over wat zij doen voor een mooie, leefbare en klimaatneutrale stad – van grote acties tot laagdrempelige oplossingen, die ook jij kan uitvoeren. Zo werkt heel Leuven samen aan een stad met minder uitstoot en meer toekomst.


Bewust kiezen voor duurzame voeding kan op verschillende manieren. Koken met eigen groentjes uit de tuin, kiezen voor seizoensgebonden groenten, kopen bij lokale producenten of kiezen voor minder verpakking.

Charlotte, assistente bij KU Leuven en medewerkster op een advocatenkantoor, kiest ook bewust voor een duurzame manier van consumeren. Haar groenten oogst ze bij zelfoogstboerderij ‘De Wakkere Akker’. “Het is gewoon een hele leuke plek om te zijn. Zeker na een stresserende dag kom je daar echt tot rust.” Daarnaast kiest ze ook voor verpakkingsvrij winkelen. 'Content' in Leuven is haar vaste supermarkt waar ze met eigen potjes en zakjes haar inkopen doet.

Jonas, één van de drie boeren, merkt op dat het gedachtengoed van zelf groenten oogsten snel groeit. “Mensen worden zich meer bewust van hun impact, van het verschil dat ze kunnen maken. Hierdoor maken ze meer bewuste keuzes”.

Bekijk zeker de video bovenaan!

'Leuven: 2030' is een programma van productiehuis Nieveranst voor ROB-tv, gemaakt in samenwerking met Leuven 2030.