Medisch Centrum voor Huisartsen springt op de bakfiets

Medisch Centrum voor Huisartsen springt op de bakfiets

Nieuws
MCH vervoert bloedstalen met bakfiets
Leuven 2030
Leuven 2030
Door de redactie

Op 1 maart start het Medisch Centrum voor Huisartsen met een fietstour om bloedstalen, die worden afgenomen bij huisartsen, op te halen. Voorheen deed het MCH dit met de wagen.


Dagelijks worden er verschillende ophaalrondes georganiseerd om de bloedstalen naar het laboratorium te brengen voor analyse. De nieuwe tourplanning zorgt voor een verbetering van de dienstverlening naar de huisartsen en een efficiëntere doorvoer in het laboratorium.

Met de introductie van de fietstour kiest MCH voor een duurzame oplossing in het steeds drukker wordende verkeer in Leuven. Door te kiezen voor de fiets vermijden ze files en reduceren ze de CO₂-uitstoot in Leuven.

"Met het fietsproject promoten we een duurzame manier van transport en bouwen we mee aan een gezonde, leefbare en klimaatneutrale stad. Tegelijkertijd creëren we een werkklimaat dat een optimale mentale en fysieke gezondheid voor onze medewerkers mogelijk maakt, doordat een groot aantal medewerkers van de pick-up dienst de sportieve tour opgaat", aldus Bianca Thys (communicatieverantwoordelijke MCH).

Katrien Rycken, coördinator van Leuven 2030, is erg enthousiast over het initiatief van MCH: "Wij zijn blij met de verschillende initiatieven die we opmerken van ondernemers, werkgevers, handelaars, .. die de hand aan de ploeg slaan. Zij zetten op een toekomstgerichte manier in op een gezonde en aantrekkelijke stad en samenleving. Deze pioniers laten zien dat het anders kan. Wij hopen natuurlijk dat nog meer Leuvenaars zullen volgen."

Vanaf 1 maart 2017 kan je de rood met witte bakfiets van MCH door de Leuvense straten zien rijden.