Meer over de campagne 'Groene stroom'

Meer over de campagne 'Groene stroom'

Energie
Campagne Groene stroom - Leuven 2030
p
Leuven 2030
Leuven 2030

Leuven 2030 streeft naar een gezond, leefbaar en klimaatneutraal Leuven. Groene stroom is hierin een belangrijke sleutel.


Waarom een campagne rond groene stroom?

Groene stroom wordt geproduceerd met duurzame bronnen: zon, wind en waterkracht. Deze bronnen zijn eindeloos beschikbaar en milieuvriendelijk; we kunnen ze blijven benutten zolang de aarde bestaat. Bij de productie van groene stroom komt minder of zelfs geen CO₂-uitstoot vrij. Dit in tegenstelling tot grijze energie die wordt opgewekt uit fossiele brandstoffen. Toewerken naar een toekomst waarin we zo min mogelijk CO₂ uitstoten, is noodzakelijk om onze stad en onze aarde leefbaar te houden. Als iedereen in Leuven overstapt op groene stroom zijn we dus een stuk dichter bij een leefbare, klimaatneutrale toekomst voor ons allemaal.

Waarom zou ik wachten tot het najaar?

Overstappen op groene stroom is één van de gemakkelijkste manieren om bij te dragen aan een klimaatneutrale toekomst. Het is maar een kleine, eenmalige inspanning, waarmee je écht een verschil maakt.

Leuven 2030 maakt het met haar campagne bovendien nóg gemakkelijker om over te stappen. Leuven 2030 heeft al het opzoekwerk al voor je gedaan, zodat je verzekerd bent van goedkope en betrouwbare groene stroom. Met enkele kliks stap je over op een betrouwbaar en goedkoop groen stroomcontract voor jouw situatie.

r

Betrouwbare groene stroom

Leuven 2030 heeft onderzoek gedaan naar energieleveranciers en hun groene stroomcontracten. Samen met haar leden heeft ze een aantal criteria vastgesteld waaraan de groene stroom in haar aanbod moet voldoen:

  • De leveranciers investeren niet meer actief in fossiele brandstoffen en kernenergie. Ze investeren al volop in hernieuwbare energie of zijn bezig met de omslag naar hernieuwbare energie.
  • De leveranciers bieden enkel 100% groene stroomcontracten aan. Ze verkopen dus geen grijze stroomcontracten.
  • De groene stroom wordt opgewekt uit hernieuwbare bronnen, zoals zon, wind en waterkracht. Energie opgewekt uit biomassa en biogas laten we slechts in beperkte mate toe. Energie opgewekt uit afvalverbranding zit niet in ons aanbod van groene stroom.
  • Bij voorkeur wordt de groene stroom lokaal geproduceerd.
r

Goedkope groene stroom

Leuven 2030 begrijpt dat je graag een zo goedkoop mogelijk groene stroomcontract hebt. Daarom biedt Leuven 2030 je de keuze tussen enkele groene stroomcontracten, die het goedkoopst zijn voor jouw situatie. Wist je dat groene stroom niet per se duurder is dan grijze stroom? Afhankelijk van je huidige leverancier zal je in veel gevallen goedkoper af zijn!

Schrijf je in!

Dit najaar lanceert Leuven 2030 haar campagne rondom groene stroom. Wil je als eerste op de hoogte zijn? Schrijf je in!