Ontdek duurzaam Leuven tijdens een rondleiding van Leuven+

Ontdek duurzaam Leuven tijdens een rondleiding van Leuven+

Nieuws
Logo Leuven 2030
Leuven 2030
Door de redactie

Binnen de Roadmap 2025 · 2035 · 2050 naar een klimaatneutraal Leuven zijn duurzaam en gezond eten en circulaire consumptie twee belangrijke pijlers. De Leuvense gidsenbond Leuven+ heeft vanaf nu twee nieuwe rondleidingen in hun assortiment die net die thema’s verkennen: een wandeling langs duurzame speciaalzaken en een fietstocht rond duurzame en gezonde voeding.


De wandeling en de fietstocht zijn niet alleen interessant voor Leuvenaars die hun stad beter willen leren kennen. Ook voor iedereen die zich aangesproken voelt door duurzame voeding of circulaire consumptie, maar Leuven nog niet goed kent, is dit een geschikte groepsactiviteit.

Op de begeleide wandeling verkent een gids van Leuven+ samen met jouw groep een aantal duurzame speciaalzaken in Leuven. De gids wijst je de weg tussen de vele duurzaamheidslabels. Daarna staan jullie stil bij een aantal ecologisch verantwoorde producten die we dagelijks gebruiken zoals voeding, kledij, verzorgingsproducten, reinigingsmiddelen en gebruiksvoorwerpen. Laat je verrassen door deze ontdekkingstocht doorheen het drukke winkelcentrum van Leuven.

De begeleide fietstocht vertrekt aan het station van Leuven. Na een eerste stop bij The Food Hub en Eetba[a]r verken je samen met de gids drie uur lang initiatieven in en rond Leuven die de voedselketen duurzamer maken: winkels, restaurants, moestuinen en initiatieven tegen voedselverspilling. Na één van de laatste stops bij de verpakkingsvrije winkel Content eindigt de fietstocht weer bij het station van Leuven.

De wandeling en de fietstocht zitten vanaf nu in het vaste assortiment van de Leuvense gidsenbond Leuven+ en kunnen het jaar rond geboekt worden. Praktische informatie over de wandeling en de fietstocht vind je hier en hier, of op de website van Leuven+.

Ook bijdragen aan een duurzame toekomst? Word lid van Leuven 2030, al vanaf €15 per jaar.