Overstappen op groene stroom makkelijker dan ooit tevoren

Overstappen op groene stroom makkelijker dan ooit tevoren

Nieuws
Windmolens - Overstappen op groene stroom
p
Leuven 2030
Leuven 2030
Door de redactie

Groene stroom vormt een belangrijke sleutel in een leefbare en klimaatneutrale toekomst én is vaak niet eens duurder dan grijze stroom. Maar misschien blijf je, ondanks dat, toch nog bij je huidige leverancier, bijvoorbeeld omdat je denkt dat overstappen je te veel tijd en moeite kost? Daar hebben wij iets aan gedaan! Een paar minuten, meer heb je niet nodig om over te stappen.


Overstappen via Leuven Switcht: gemakkelijk en snel

Bij een overstap komen verschillende zaken kijken, die vaak de nodige tijd en aandacht vragen. Gelukkig hoeft die tijd niet per se van jou te komen. Alles wat onze tool op www.leuvenswitcht.be voor jou kán doen, doet hij ook. Hierin schuilt voor jou het voordeel:

1. Het opzoekwerk is al gedaan

Wil je zeker zijn dat je een goed groenestroomcontract in huis haalt? Dan zit je hier goed! Wij hebben alle Belgische leveranciers aan een aantal ‘groene’ criteria getoetst. Enkel de leveranciers die aan deze criteria voldoen, zijn opgenomen in het aanbod. Zo investeren ze bijvoorbeeld niet meer actief in fossiele brandstoffen en kernenergie.

2. Geen gedoe met verbruiksgegevens

Ken je je huidige energieverbruik niet? Geen probleem. Op basis van het aantal personen in je huishouden kan je een profiel kiezen (alleenstaand, samenwonend, gezin). De tool maakt dan voor jou een goede schatting van je verbruik.

3. Contracten vergelijken in één oogopslag

Op basis van je gegevens krijg je een duidelijk overzicht van alle groenestroomcontracten die voldoen aan onze voorwaarden. De contracten zijn op een overzichtelijke manier gepresenteerd, gesorteerd volgens prijs. De tool rekent bovendien uit hoeveel je eventueel kunt besparen per jaar. Het goedkoopste contract voor jouw situatie zie je bovenaan de lijst. Vergelijken is dus zo gebeurd.

4. Geen zorgen wat betreft je oude contract

Van zodra je je groenestroomcontract hebt aangevraagd, neemt je nieuwe leverancier contact op met je oude. Jij hoeft je huidige contract dus niet zelf op te zeggen - dat doet de nieuwe leverancier voor jou.

Overstappen zonder veel tijd en moeite? Surf naar www.leuvenswitcht.be en ontdek meteen hoe gemakkelijk je overstap kan zijn.