Switchers aan het woord

Switchers aan het woord

Nieuws
Switchers aan het woord
p
Leuven 2030
Door de redactie
Leuven 2030

Al bijna 500 Leuvenaars stapten over op groene stroom via Leuven Switcht. Enkele switchers namen de tijd om het over hun beweegredenen en hun ervaringen met onze tool te hebben. Lees hier hun verhalen!


Anne De Laet

Anne

"Energie wordt voor steeds meer mensen onbetaalbaar. En er is ook zoveel concurrentie tussen al die leveranciers dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wat is écht groene stroom? Wat is het goedkoopste? En welke leveranciers zijn er eigenlijk? Ik wist het niet.

Ik vind het goed dat vzw Leuven 2030 de Leuvenaars helpt om een groene én goedkope energieleverancier te vinden. De campagne heeft me gesterkt om de overstap te maken, en dat ging best makkelijk.

Ik maak er graag reclame voor bij anderen."

- Anne De Laet

Frederic Haven

Frederic

"Ik was al lang van plan om over te schakelen naar 100% groen, en ‘Leuven Switcht’ heeft me het duwtje in de rug gegeven.

Bovendien moet ik bij mijn nieuwe leverancier geen vaste kosten betalen, enkel mijn verbruik. Dat is het eerlijkst, vind ik.

Duurzaamheid is erg belangrijk voor mij. Mijn woning is energieneutraal, en in mijn gezin gebruiken we de auto amper. Ik verhuur enkele woningen in Leuven, en de huurders spoor ik aan om over te schakelen op groene energie. Dat is me toch al bij enkelen gelukt."

- Frederic Haven

Katrien Goossens

Katrien

"Ik was vorig jaar al overgeschakeld op groene energie, via een groepsaankoop. Maar achteraf merkte ik dat Greenpeace die leverancier niet als groen beschouwt. Toen ik mijn contract moest hernieuwen, zag ik bovendien dat er heel wat extra kosten zouden bijkomen. Voor hetzelfde bedrag kon ik overschakelen op zuiver groene energie. De keuze was snel gemaakt!

Ik heb bewust geen eigen auto meer en doe aan autodelen. Ik koop ook zoveel mogelijk lokale producten. Als je kinderen hebt, denk je na over hun toekomst. Daarom wil ik mijn eigen voetafdruk zoveel mogelijk beperken."

- Katrien Goossens

r

Wat is Leuven Switcht?

Via Leuven Switcht wil vzw Leuven 2030 zoveel mogelijk Leuvenaars laten overstappen op groene stroom.

Hoe? Via een unieke vergelijkingstool. De tool maakt een vergelijking tussen groenestroomcontracten van verschillende Belgische energieleveranciers. Deze leveranciers werden op voorhand door de vzw getoetst aan enkele groene criteria, zo ben je dus verzekerd van een 100% groenestroomcontract.

Daarnaast zet Leuven Switcht in op gemak én financieel voordeel. Om over te stappen op een groenestroomcontract heb je geen kennis over je huidige energieverbruik nodig. Je krijgt een overzichtelijke oplijsting die is gerangschikt volgens prijs. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over je oude contract, je nieuwe leverancier zegt dit voor jou op. Door over te stappen op groene stroom kan je bovendien geld besparen. Zo’n 500 Leuvenaars maakten al de overstap en bespaarden samen meer dan 80 000 euro!

Stap zelf over op groene stroom via www.leuvenswitcht.be!