Vacature communicatiemedewerker Leuven 2030

Vacature communicatiemedewerker Leuven 2030

Nieuws
Vacature communicatiemedewerker Leuven 2030
p
Leuven 2030
Leuven 2030
Door de redactie

Vzw Leuven 2030 zoekt een fulltime straffe en energieke communicatiemedewerker! Wil jij met jouw communicatie-expertise bijdragen aan een klimaatneutrale toekomst voor Leuven? Solliciteer dan uiterlijk 7 december 2018 op deze vacature. Wie weet maak jij binnenkort wel deel uit van ons ambitieuze team!


Over Leuven 2030

Leuven wil zo snel mogelijk een klimaatneutrale stad worden. Dat betekent dat we de hoeveelheid CO₂ die er elke dag op Leuvens grondgebied wordt uitgestoten en de hoeveelheid CO₂ die Leuvenaars elders uitstoten, willen herleiden tot nul om zo een veerkrachtige, aangename en gezonde stedelijke omgeving te creëren. De stad, universiteit en steeds meer bedrijven, organisaties en burgers slaan de handen in elkaar voor de realisatie van klimaatprojecten met betrekking tot hernieuwbare energie, duurzaam bouwen en wonen, duurzame mobiliteit, groen in de stad, duurzame consumptie, ...

Intussen werd een professionele en cruciale communicatiestrategie ontwikkeld, en stapt de vzw -na een opstarttermijn van 5 jaar- een nieuwe fase in.

Om de versnelling van dit ambitieuze stadsbrede project verder mee vorm te geven zoekt vzw Leuven 2030 een fulltime straffe en energieke communicatiemedewerker (m/v), ter opvolging van de huidige communicatiemedewerker.

Communicatiemedewerker (M/V)

Functieomschrijving

De communicatiemedewerker tekent de communicatiestrategie van Leuven 2030 uit en behartigt de implementatie ervan. Hij/zij ontwikkelt integraal de communicatie van Leuven 2030: alle relevante social media, onze maandelijkse nieuwsbrief, onze website, onze persmomenten. De communicatiemedewerker heeft hiertoe een vlotte pen en is in staat om ingewikkelde informatie om te zetten in begrijpelijke taal. Hij/zij heeft een scherp inzicht in de kracht van communicatie in het algemeen en van pers en social media in het bijzonder. Hij/zij volgt nieuwswaardigheden zelfstandig op, rolt een sterke storytelling uit en maakt steevast bewuste keuzes met betrekking tot doelgroep en medium.

De communicatiemedewerker bewaakt, vanuit zijn/haar expertise, ook de sterkte van evenementen van Leuven 2030.

Hij/zij behartigt zelfstandig de kleinere creatieve communicatie-uitdagingen, en stuurt -voor de grotere opdrachten- externe leveranciers aan.

Tevens coördineert hij/zij de externe communicatie van Leuven 2030 -zowel op vormelijk als inhoudelijk vlak- en activeert hij/zij gericht de communicatieverantwoordelijken van de Leuven 2030-leden die hun ambassadeurschap zo steeds sterker in de verf zetten.

Bij opportuniteiten rond externe erkenning van Leuven 2030 bouwt de communicatiemedewerker actief mee aan het in te dienen dossier, de voor te bereiden communicatieplanning, de aan te leveren beelden.

Hij/zij onderwerpt de communicatie vanuit Leuven 2030 aan een permanente kwaliteitscontrole. Hierdoor vergroot de impact en het wervingspotentieel van Leuven 2030, wordt haar merk verder versterkt en trots uitgedragen, worden nieuwe partnerschappen met Leuven 2030 aangegaan. De communicatiemedewerker is ook een ambassadeur van Leuven 2030 en kan de organisatie vertegenwoordigen op beurzen, conferenties, studiedagen of bij potentiële nieuwe partners/sponsors.

De communicatiemedewerker werkt onder de leiding van en rapporteert aan de projectcoördinator.

Profiel

Je hebt minstens een bachelordiploma en minstens vier jaar relevante werkervaring.

Je hebt een uitgesproken interesse in en kennis van de kracht van communicatie in stadsbrede processen en staat volledig achter het plan om van Leuven een klimaatneutrale stad te maken op een uitgesproken participatieve manier.

Je verwerft vlot affiniteit met het concept en de huisstijl van Leuven 2030, net zoals met de logica van de samenwerking met de verschillende partners uit de samenleving: burgers, middenveldorganisaties, overheden, kennisinstellingen en bedrijven. Je weet hoe burgers en partners begeesterd en geïnspireerd kunnen worden om samen mee te stappen in deze Leuvense klimaatuitdaging.

Je werkt uiteraard vlot met computer en relevante softwarepakketten die je toestaan voldoende zelfstandig je functie invulling te geven. Je hebt basiskennis van InDesign voor het opmaken van drukwerk. Je hebt ervaring met het beheren van social media. Je bent in staat om een budget te beheren, en kan bij voorkeur fotograferen.

Je bent erg communicatief, zowel mondeling als schriftelijk, heerlijk enthousiast maar niet onbezonnen, creatief en proactief, flexibel, nauwgezet, energiek, organisatorisch sterk en vlot in de omgang. Je hebt een gezonde commerciële feeling en netwerkt graag. Je trekt je zelfstandig uit de slag, maar bent tegelijkertijd een echte teamplayer.

Je bent bereid tot occasioneel avond- en weekendwerk en bent stressbestendig.

Aanbod

Wij bieden je een uiterst boeiende en gevarieerde job in een uniek en cruciaal, stadsbreed project.

Als communicatiemedewerker kan je zo snel als mogelijk het enthousiaste projectteam komen versterken, momenteel bestaande uit een projectcoördinator, een participatiemedewerker, 4 projectmedewerkers en een administratieve medewerker. Het projectteam heeft haar uitvalsbasis in het stadskantoor van Leuven, op het Professor Van Overstraetenplein (vlakbij het station).

We starten de samenwerking op voor een duur van 12 maanden met als absolute intentie deze uit te bouwen tot een langdurige samenwerking. Zowel een aanwerving binnen de vzw, als een samenwerking op basis van bijvoorbeeld een dienstenovereenkomst behoren tot de mogelijkheden.

Interesse?

Jouw motivatiebrief en CV waarin je duidelijk je troeven voor deze functie aangeeft, kan je sturen naar info@leuven2030.be. We verwachten je kandidatuur ten laatste op 7/12/2018. Indien je geselecteerd wordt, word je uitgenodigd voor een gesprek op 20/12/2018.

Voor meer informatie over deze functie kan je terecht bij Katrien Rycken (projectcoördinator).
katrien.rycken@leuven2030.be | 016 27 24 11