Warm Alarm onderstreept urgentie van de klimaattransitie

Warm Alarm onderstreept urgentie van de klimaattransitie

Nieuws
Logo Leuven 2030
Leuven 2030

Er staat de komende weken in Leuven weer heel wat te gebeuren dat onze Roadmap 2025 · 2035 · 2050 voor een klimaatneutrale stad een duw in de rug zal geven. Tussen 22 en 25 april schudt 30CC Leuven met Warm Alarm iedereen nog een keer wakker en maakt de urgentie van de klimaattransitie zichtbaar vanuit culturele en artistieke hoek. Om op die positieve energie verder te surfen, kan ook jij actie ondernemen: word je nog voor het einde van Warm Alarm lid van Leuven 2030, dan krijg je je lidgeld terug!


Met een stadsbreed programmma zet Warm Alarm tussen 22 en 25 april de urgentie van de klimaattransitie nog eens daar waar ie hoort: bovenaan de agenda. Warm Alarm koppelt een artistiek programma aan straffe lezingen, interessante podcasts, workshops, wandelingen en fietstochten langs inspirerende oplossingen. Het volledige programma vind je hier.

De stijgende zeespiegel zichtbaar in Leuven

Warm Alarm maakt die urgentie trouwens ook letterlijk zichtbaar in het straatbeeld. Een heleboel Leuvense cultuurhuizen duiden op 15 april de stijgende zeespiegel aan op hun gevel door een oranje lijn aan te brengen op twee meter hoogte. Je zal de lijn zien op Het Depot, M Leuven, 30CC/Schouwburg, Cinema ZED, STUK en Cas-Co. Ook de KU Leuven en middenveldorganisaties Avansa, Masereelfonds, MAAKbar en Dialoog doen mee. Ook jij kan meedoen! Ga aan de slag met tape, krijt of verf en breng de oranje lijn aan op je gevel, muur of tuinhek.

Word tijdens Warm Alarm lid van Leuven 2030 en krijg je lidgeld terug

Om van Leuven een klimaatneutrale stad te maken, moeten we dat bewustzijn natuurlijk ook omzetten in actie. Allemaal samen. Lid worden van Leuven 2030 en de Roadmap 2025 · 2035 · 2050 onderschrijven kan een eerste stap zijn in die richting. Bovendien doe je dat naar aanleiding van Warm Alarm tot 26 april eigenlijk gratis. Word je lid vóór het einde van Warm Alarm, dan krijg je je lidgeld namelijk terug in de vorm van een gratis vergroenbon (t.w.v. €15) die je voor plantgoed kan inruilen bij AVEVE-Wilsele. Wat denk je: een geveltuintje, bloembakken voor op het balkon of toch maar starten met dat bijenhotel?

“Leuven 2030 verenigt alle krachten in de stad om samen toe te werken naar een klimaatneutraal Leuven”, zegt Katrien Rycken, directeur van Leuven 2030. “Als lid van de vzw maak je deel uit van een groeiende beweging van meer dan 600 Leuvenaars en organisaties die mee hun schouders zetten onder een toekomstbestendig Leuven waar het voor iedereen aantrekkelijk leven is”.

Lid worden doe je hier.

Warm Alarm is een initiatief van 30CC Leuven. Het programma werd samengesteld door verenigingen uit het Leuvense middenveld, de kunsten-en cultuursector, Leuven 2030 en de KU Leuven.