Woensdag Fietsdag in heel Vlaanderen

Woensdag Fietsdag in heel Vlaanderen

Mobiliteit
Nieuws
Woensdag Fietsdag - Kamal Kharmach als Fauteuil Fietser
Leuven 2030
Leuven 2030
Door de redactie

Sneller, handiger, gezonder, hipper, goedkoper … Fietsen heeft niets dan voordelen, dat weten we allemaal. Toch trappen we nog te weinig. Te nat, te onhandig en ‘Ik heb wel een auto he!’, halen het nog vaak van ons gezond verstand. Menselijk? Oh ja. Wenselijk? Iets minder. Want de files worden er niet kleiner op. En de lucht niet gezonder.


Minstens één dag per week op de fiets

Toen uit een fietsonderzoek bleek dat meer dan één op de drie Vlamingen (bijna) nooit fietst, vonden Cera, KBC en Mobiel 21 dat er iets moest gebeuren. Om Vlaanderen meer te laten trappen, lanceren zij samen met een groeiend aantal partners, waaronder Leuven 2030, de campagne ‘Woensdag Fietsdag’. De campagne wil elke Vlaming minstens één dag per week op het zadel te krijgen. Woensdagfietsdag.be wil van fietsen een gewoonte maken. Eén dag per week op de fiets, maakt al een groot verschil: voor de mobiliteit, het klimaat, maar in de eerste plaats voor jezelf. Als een gazelle schiet je alle filefans voorbij. Parkeerplaats? Overal. En die coureursbenen en fietstaille krijg je er zomaar bij. Woensdagfietsdag.be geeft je net dat duwtje in de rug, met supportersploegen, beloningsbadges, tips en prijzen.

Bolide biker, coole cruiser of veilige vedet?

Op 26 april 2017 trapten vijf bekende ambassadeurs Woensdagfietsdag.be officieel in gang. Onder andere Kamal Kharmach (comedian, deelnemer De Slimste Mens ter Wereld) en Arnoud Raskin (bezieler van Mobile School/Streetwize) deden dit in fietstenue, gekleed als een van de vijf fietserstypes van de campagne. Zo is er de Veilige Vedet, de Bolide Biker, de Fauteuil Fietser, de Coole Cruiser en de Dappere Trapper. Allemaal types die elk hun redenen hebben om vaker het zadel op te kruipen en waarin elke Vlaming zich kan herkennen. Iedereen z’n reden om meer te fietsen!

Word lid van het grootste fietspeloton

Schrijf je in op Woensdagfietsdag.be en word lid van het grootste fietspeloton van Vlaanderen. Verzamel beloningsbadges, tips en leuke prijzen, en supporter voor je favoriete mascotte. Deel je ervaringen via #GoWithTheVelo en breng Vlaanderen op de hoogte van je fietsexploten. Alle remmen los!

Woensdag Fietsdag - Coole Cruiser