Leuven 2030 praat mee over Europese missies in Vlaanderen op symposium van VLEVA

25
October
2022
|
Geschreven door:

Op dinsdag 18 oktober organiseerden het Vlaams-Europees verbindingsagentschap (VLEVA) en het Departement Economie, Wetenschap en Innovatie (DEWI) een symposium van het Vlaams Platform voor Europese Programma’s (Vlaams EU-platform of VEP). Het thema? EU-missies en missiegericht onderzoeks- en innovatiebeleid in Vlaanderen.

Het eerste deel van het evenement focuste op het Europese beleidskader rond missies. Onder andere Jo Brouns, Vlaams minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale Economie en Landbouw, gaf een rake keynote. Het tweede deel schetste een stand van zaken over de missies in Vlaanderen en het toekomstige onderzoeks- en innovatiebeleid dat hier gevoerd zal worden.

Vervolgens vond er een panelgesprek plaats, waarin ook Leuven 2030 meepraatte. Leuven 2030 besprak hoe zij de toekomstige toepassing van de EU-missies ziet in Vlaanderen, inclusief bijvoorbeeld burgerparticipatie. Leuven is immers een van de vier Belgische steden die geselecteerd zijn voor de Europese Missie ‘100 Klimaatneutrale en Slimme Steden’ en moet daarvoor in het najaar van 2023, samen met stad Leuven, een straf innovatieportfolio neerleggen.

No items found.

In samenwerking met

No items found.

Gerelateerde doorbraakprojecten

No items found.

Gerelateerde acties

No items found.

Gerelateerde blogs

No items found.

Gerelateerde evenementen

No items found.