Leuven 2030 uitgenodigd in het Vlaams Parlement

26
October
2022
|
Geschreven door:

Steden zijn de eersten die op het terrein geconfronteerd worden met de gevolgen van de klimaatverandering. Het hoeft dus niet te verwonderen dat de meeste lokale besturen daarin een duidelijk engagement willen opnemen. De Vlaamse overheid ondersteunt het lokaal klimaatbeleid via initiatieven zoals het Burgemeesterconvenant en het Lokaal Energie- en Klimaatpact (LEKP).

Vanaf eind oktober buigt de door het Vlaams Parlement recent opgerichte commissie Vlaams Energie- en Klimaatplan zich over het thema lokaal klimaatbeleid. Die commissie nodigde Leuven 2030 uit voor een hoorzitting op vrijdag 21 oktober 2022.

Daar deelden we onze inzichten over de rol, de mogelijkheden en de beperkingen van lokale besturen en netwerken in het klimaatbeleid, aan de hand van onze ervaring in Leuven. We spraken ook over de mogelijke nieuwe hefbomen die ons door het Vlaams energie- en klimaatbeleid kunnen worden aangereikt.

Interessant om in het Parlement ook de inzichten van stad Antwerpen, Transition Stories en de Vlaamse Bouwmeester mee te pikken!

No items found.

In samenwerking met

No items found.

Gerelateerde doorbraakprojecten

No items found.

Gerelateerde acties

No items found.

Gerelateerde blogs

No items found.

Gerelateerde evenementen

No items found.