Waarom kiezen voor cambio?

18
March
2022
|
Geschreven door:

Autodelen is goed voor de planeet én je portemonnee. Bovendien zijn er evenveel vormen van autodelen als er noden en voorkeuren zijn. Zo kan je gebruik maken van een autodeelbedrijf, aan autodelen doen met je buren of coöperant worden bij een burgercoöperatie die investeert in (duurzame) wagens. De ene optie is niet beter dan de andere, maar laat je toe die keuze te maken die het best past bij jouw noden of die van je gezin. Wij kozen er bij Leuven 2030 voor om een samenwerking op te zetten met cambio om nog meer Leuvenaars op weg te helpen naar duurzamere vervoersmiddelen. Waarom precies cambio? Dat lees je hier.

Waarom cambio?

  • Met meer dan 3000 Leuvense gebruikers is cambio het grootste autodeelbedrijf in Leuven. Daardoor zijn er veel wagens beschikbaar in onze stad en is de kans groot dat jij een cambio-wagen in jouw buurt vindt. Bovendien zijn er gereserveerde standplaatsen in de stad en geeft het systeem van 'parkeerkaart autodelen' je toelating om gratis te parkeren in de stad.
  • Cambio is ook actief in meer dan 50 andere Belgische steden. Word je cambio-gebruiker, dan heb je daar dus meteen ook wat aan als je niet in Leuven bent.
  • Het wagenpark van cambio bestaat uit verschillende modellen en mogelijkheden. Op die manier heb je steeds een wagen op maat van jouw verplaatsing. Je kan bijvoorbeeld bij hen terecht voor een kleine stadswagen, een monovolume of een bestelwagen. Er zit zelfs een speciale rijleswagen in het aanbod. Bovendien rijden meerdere van de wagens elektrisch.  
  • Je kan lid worden als burger maar ook als organisatie of bedrijf.
  • Je cambio-kaart aanvragen en een wagen reserveren is erg makkelijk en de dienstverlening staat op punt. In een enquête van 2020 gaf 97% van de cambio-leden aan (heel) tevreden te zijn over de dienstverlening.**
  • Je ontvangt maandelijks een gedetailleerde afrekening met een overzicht van al je ritten. Zo blijft het kostenplaatje overzichtelijk. Je kan ook zelf een gebruikslimiet instellen zodat je nooit voor verrassingen komt te staan op het einde van de maand.
(c) Cambio

Cambio is zeker niet het enige autodeelbedrijf dat actief is in Leuven en dat een kwalitatief aanbod heeft. Bovendien kan je ook op andere manieren aan autodelen doen. Bovenstaande elementen maken echter dat we overtuigd een samenwerking aangaan met cambio om nog meer Leuvenaars te bewegen tot autodelen.

Als lid van Leuven 2030 kan je daarom van 18/05 tot 18/08 een abonnement nemen bij cambio en valt je instapkost (ter waarde van 35 euro) weg.

Meer weten? Lees hier alles over de actie!

Op dit moment maken al meer dan 3.500 gezinnen in Leuven gebruik van deelwagens. Jij binnenkort ook?

*CO₂-inventaris Burgemeestersconvenant

** https://www.cambio.be/nl-vla/onze-impact

No items found.

In samenwerking met

No items found.

Gerelateerde doorbraakprojecten

No items found.

Gerelateerde acties

No items found.

Gerelateerde blogs

Gerelateerde evenementen

No items found.