Welk groen dan, dit najaar?

17
August
2022
|
Geschreven door:

Een groene stad is een duurzamere stad. Daarom zetten we een samenwerking op met Aveve. Koop je als Leuven 2030-lid van 13 tot en met 22 september fruitbomen, fruitstruiken, klimplanten of asters bij Aveve Wilsele, dan krijg je daarop 20% korting op vertoon van je kortingsbon. Waarom precies op deze planten? Dat lees je hier.

Na de zomer is bij velen de goesting groot om de tuin nog een keer stevig onder handen te nemen. Daarbij maakt wat je plant een groot verschil voor de dieren en voor het klimaat. Alleen: ben je geen plantenexpert, dan is het niet altijd eenvoudig om te weten wat dan de juiste plant op de juiste plaats is. Gelukkig bestaan er initiatieven zoals Tuinrangers dat je gratis van duidelijke tips voorziet om zelf aan de slag te gaan (én zelfs tot in jouw tuin komt als je in Leuven woont).

In onze samenwerking met Aveve gaan we bewust voor een duurzame beplanting. Daarom is de ledenkorting enkel geldig op fruitbomen, fruitstruiken, klimplanten en asters. Deze plantengroepen hebben namelijk een aantal voordelen. Zo zorgen ze voor vele jaren aan groenplezier aangezien het allemaal vaste planten zijn en hebben ze een positieve impact op de plaatselijke biodiversiteit. Bovendien zijn het planten die ook kunnen helpen om voor wat extra koelte te zorgen in de warme maanden.

Asters, bijvoorbeeld, zijn vaste planten die bij- en vlindervriendelijk zijn en die ook in de herfstmaanden nog voor voedsel in de vorm van nectar en stuifmeel zorgen. Je kan ze trouwens zowel in je tuin planten als in een pot op je balkon. Ook fruitbomen en fruitstruiken kan je nu planten en zorgen op termijn voor meer biodiversiteit en leven in je tuin. Naast een oogst aan vers fruit dat je zo kan plukken leveren de bomen je ook wat extra schaduw en dus koelte op in je tuin. Klimplanten zorgen er dan weer voor dat je gevel niet zo sterk opwarmt in de warme maanden en vergroenen het uitzicht van je straat. 

Welke planten voor jou de juiste zijn, dat hangt natuurlijk af van jouw balkon, gevel of tuin en wat je ermee wil bereiken. Maar met wat tips kan je eenvoudigweg mooie planten kiezen die ook nuttig zijn voor natuur en klimaat. Inspiratie opgedaan? Meld je hier aan voor je kortingsbon en rep je vervolgens naar Aveve Wilsele voor jouw 20% korting!*

Foto (c) Jan Crab

*Enkel voor leden van Leuven 2030. Lid worden kan al voor €15. Actie geldig op fruitbomen, fruitstruiken, klimplanten en asters van 13 tot en met 22 september 2022 in Aveve Wilsele op vertoon van je kortingsbon.

No items found.

In samenwerking met

No items found.

Gerelateerde doorbraakprojecten

No items found.

Gerelateerde acties

No items found.

Gerelateerde blogs

Gerelateerde evenementen

No items found.