Leuven 2030 - Minder uitstoot, meer toekomst

Wij bundelen alle krachten in Leuven
op weg naar een klimaatneutrale stad

Leuvense partners formaliseren samenwerking rond stedelijke klimaattransitie

KU Leuven, hogeschool UCLL, imec, stad Leuven en Leuven 2030 vzw slaan ze de handen in elkaar om in Leuven nog nauwer te gaan samenwerken. Op de tweede grote werksessie van het Leuven 2030 Urban Lab formaliseerden de initiatiefnemers dit partnerschap.

Lees meer

Actie - vergroenen met Aveve

Koop je als lid van 13 tot en met 22 september fruitbomen, fruitstruiken, klimplanten of asters bij Aveve Wilsele, dan krijg je 20% korting op je aankoop! Een extra duw in de rug om met je tuin, balkon of gevel aan de slag te gaan. Want een groene stad is een duurzamere stad.

Bekijk de actie

Minder uitstoot, meer toekomst

Waarom een klimaatneutraal Leuven zo nodig is

Klimaatneutraal? Dat is samen voor de best mogelijke toekomst voor iedereen kiezen. Met meer groen, minder wateroverlast, meer verkeersveiligheid, minder lawaai, gezondere lucht, meer toekomstbestendige jobs en meer sociale rechtvaardigheid. 

Lees meer

Hoe we alle krachten bundelen

met de Roadmap naar 2050 als leidraad

Om in het Leuven van de toekomst te geraken, is een plan nodig. Wij stelden er een op met de hulp van Leuvense experten: de Roadmap naar een klimaatneutraal Leuven. Dat plan proberen we nu versneld te realiseren via doorbraakprojecten en door het opzetten van acties die ook jij kan ondernemen.

Bekijk de Roadmap naar 2050

aan de hand van doorbraakprojecten

We zoeken in nauwe samenwerking met Leuvense partners voortdurend naar nieuwe oplossingen. Oplossingen die het plan naar een klimaatneutraal Leuven steeds slimmer maken. Oplossingen waardoor we grote stappen kunnen zetten in de uitvoering ervan. 

Bekijk alle doorbraakprojecten

door acties op te zetten die jij kan ondernemen

We willen iedereen in onze stad – inwoners, organisaties, bedrijven en overheden – inspireren om de acties te ondernemen om de Roadmap te doen slagen.

No items found.
Bekijk alle acties