Leuven 2030 - Minder uitstoot, meer toekomst

Wij bundelen alle krachten in Leuven
op weg naar een klimaatneutrale stad

Ook KU Leuven, imec, Leuven MindGate en LEUC scharen zich achter de missie naar een klimaatneutraal Leuven in 2030

Ze zeggen daartoe ook concrete engagementen toe. Met hun gezamenlijke belofte willen ze andere Leuvense organisaties aanzetten om hetzelfde te doen.

Lees meer

Minister Khattabi maakt kennis met sociaalinclusieve klimaataanpak in Leuven

Federaal minister van klimaat, leefmilieu, duurzame ontwikkeling en Green Deal Zakia Khattabi bracht een bezoek aan Leuven. De minister maakte kennis met de sociaalinclusieve klimaataanpak in Leuven. Leuven 2030 bracht de minister daartoe in contact met verschillende partners uit haar netwerk.

Lees meer

Minder uitstoot, meer toekomst

Waarom een klimaatneutraal Leuven zo nodig is

Klimaatneutraal? Dat is samen voor de best mogelijke toekomst voor iedereen kiezen. Met meer groen, minder wateroverlast, meer verkeersveiligheid, minder lawaai, gezondere lucht, meer toekomstbestendige jobs en meer sociale rechtvaardigheid. 

Lees meer

Hoe we alle krachten bundelen

met de Roadmap naar 2050 als leidraad

Om in het Leuven van de toekomst te geraken, is een plan nodig. Wij stelden er een op met de hulp van Leuvense experten: de Roadmap naar een klimaatneutraal Leuven. Dat plan proberen we nu versneld te realiseren via doorbraakprojecten en door inwoners, organisaties, bedrijven en overheden samen te brengen om concrete actie te ondernemen.

Bekijk de Roadmap naar 2050

aan de hand van doorbraakprojecten

We zoeken in nauwe samenwerking met Leuvense partners voortdurend naar nieuwe oplossingen. Oplossingen die het plan naar een klimaatneutraal Leuven steeds slimmer maken. Oplossingen waardoor we grote stappen kunnen zetten in de uitvoering ervan. 

Bekijk alle doorbraakprojecten

door acties op te zetten die jij kan ondernemen

We willen iedereen in onze stad – inwoners, organisaties, bedrijven en overheden – inspireren om de acties te ondernemen om de Roadmap te doen slagen.

Bekijk alle acties