Leuven 2030 - Minder uitstoot, meer toekomst

Wij bundelen alle krachten in Leuven
op weg naar een klimaatneutrale stad

Inspiratiesessie - Hoe vergroen ik mijn wijk?

Tijdens deze inspiratie- en netwerksessie laten we Leuvenaars aan het woord over hun traject naar een groene wijk. We mikken met dit event op enthousiaste inwoners van (groot) Leuven die concrete stappen willen zetten om hun wijk of straat te vergroenen of ontharden.

verder lezen

Collectieve renovaties: hoe kraken we de code?

Tijdens de workshop 'Collectief renoveren: hoe kraken we de code'? bogen architecten, aannemers, ontwikkelaars, vakorganisaties, netwerkorganisaties, financiële en innovatie-experten, coöperaties en stadsdiensten zich over de uitdagingen rond collectief renoveren.

verder lezen

Minder uitstoot, meer toekomst

Waarom een klimaatneutraal Leuven zo nodig is

Klimaatneutraal? Dat is samen voor de best mogelijke toekomst voor iedereen kiezen. Met meer groen, minder wateroverlast, meer verkeersveiligheid, minder lawaai, gezondere lucht, meer toekomstbestendige jobs en meer sociale rechtvaardigheid. 

Lees meer

Hoe we alle krachten bundelen

met de Roadmap naar 2050 als leidraad

Om in het Leuven van de toekomst te geraken, is een plan nodig. Wij stelden er een op met de hulp van Leuvense experten: de Roadmap naar een klimaatneutraal Leuven. Dat plan proberen we nu versneld te realiseren via doorbraakprojecten en door inwoners, organisaties, bedrijven en overheden samen te brengen om concrete actie te ondernemen. Die engagementen bundelen we in het eerste Leuvense Klimaatcontract.

Bekijk de Roadmap naar 2050

aan de hand van doorbraakprojecten

We zoeken in nauwe samenwerking met Leuvense partners voortdurend naar nieuwe oplossingen. Oplossingen die het plan naar een klimaatneutraal Leuven steeds slimmer maken. Oplossingen waardoor we grote stappen kunnen zetten in de uitvoering ervan. 

Bekijk alle doorbraakprojecten

door acties op te zetten die jij kan ondernemen

We willen iedereen in onze stad – inwoners, organisaties, bedrijven en overheden – inspireren om de acties te ondernemen om de Roadmap te doen slagen.

Bekijk alle acties